Garnier Biphase Micellar Cleansing Water in oil (Review and Comparison)

Pred nekaj tedni je Garnier lansiral novo dvofazno micelarno vodico z oljem, ki je vzbudila moje zanimanje v trenutku, ko sem izvedela za njo, saj sem zvesta uporabnica micelarnih vodic že nekaj let, micelarna vodica z oljem pa je zagotovo inovacija, ki sem jo morala preizkusiti. Čeprav navadna Garnierova micelarna ni moja najljubša, saj na trgu obstajajo učinkovitejše vodice, jo pogosto kupujem prav zaradi pakiranja - ker eno pakiranje dokaj hitro porabim, večina vodic pa vsebuje 200 ml, je 400 ml pakiranje vsekakor zakon rešitev. 


Micelarne vodice so namenjene nežnemu odstranjevanju ličil z obraza, pri meni pa so večinoma v uporabi za odstranjevanje tekoče podlage, saj za odstranjevanje očesnih ličil (predvsem črtala in maskare) še nisem našla dovolj učinkovite vodice. Ravno zato me je nova Garnierova micelarna tako zainteresirala, saj oljni odstranjevalci po navadi odstranijo še tako trpežno vodoodporno maskaro in to brez drgnjenja.

Garnier je formuliral vodico, ki naj bi brez drgnjenja odstranila ličila, čistila kožo in jo pomirjala. Učinkovito naj bi odstranjevala tudi vodoodporna in močnejša ličila intenzivnejših odtenkov. Primerna je za čiščenje vseh tipov kože, tudi najobčutljivejše.

Eno petino 400 ml pakiranja sestavlja olje, medtem ko ostale štiri petine sestavlja vodica. Pred uporabo je treba vodico pretresti, da se obe sestavini pomešata. Vodica je zelo nežna, učinkovito odstrani makeup z obraza, odstranjevanje maskare pa je isto težavno kot pri navadni vodici. Kljub temu da ne nosim vodoodporne maskare, odstranjevanje traja malce dlje. Čeprav namočim vatico z micelarno, jo držim nekaj časa na očesu, da raztopi maskaro in nato nežno očistim, maskare ne odstrani popolnoma in moram postopek nekajkrat ponoviti, da maskaro popolnoma odstranim. Na obrazu in niti na očeh ne pušča mastnega filma, je pa odstranjevanje maskare z njo dolgotrajnejši postopek, kot npr. z dvofaznim oljnim odstranjevalcem (moj najljubši je znamke Ombia, ki se dobi v Hoferju), ki maskaro očisti v trenutku. Preizkusila sem jo tudi z vodoodpornim črtalom za oči (znamke Toyoko, ki je res PITA za očistiti), ki sem ga le s težavo odstranila. 


Dvofazno micelarno sem nekajkrat primerjala z Garnierovo navadno micelarno v roza pakiranju, in sicer tako, da sem eno stran očistila z dvofazno, drugo pa z navadno micelarno. Moram reči, da sama nisem opazila velike razlike pri odstranjevanju, zame sta obe delovali podobno, razlika je le ta, da je dvofazna micelarna bolj negovalna in moje kože ne izsuši. V plus ji je tudi vonj, saj diši zelo prijetno.


Čeprav sem slišala ogromno pohval za Garnierjevo dvofazno micelarno vodico, ne morem reči, da je pri meni dosegla nek wow efekt. Zdi se mi soliden izdelek, zame osebno uporaben predvsem pri odstranjevanju podlage z obraza, za odstranjevanje očesnega makeupa pa so mi še vedno ljubši dvofazni oljni odstranjevalci.
Pri tej vodici mi je všeč 400 ml pakiranje, ker se ob pogosti uporabi ne porabi tako hitro, od navadne pa mi je ljubša predvsem zaradi prijetnega vonja (kaj naj rečem, pri meni igra vonj pomembno vlogo) in ker mi ne izsušuje kože. Drugače pa sta meni osebno najboljši micelarni vodici, ki sem ju preizkusila do sedaj, Vichyeva in Afroditina. 

Ste že prezkusile Garnierovo dvofazno micelarno vodico? Kako ste ve zadovoljne z njo? Hvala za pozornost!
*PR izdelek