Mafini z višnjami in čokolado

Konec izpita pomeni tudi več časa za peko mafinov. Recept za te mafine sem našla v neki mamini knjigi za peko peciva in se odločila, da ga preizkusim.

Potrebujemo:
  • 6 jajc
  • 30 dag margarine
  • 30 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 30 dag moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici mletega cimeta
  • 20 dag čokolade
  • 40 dag višenj iz kompota
Priprava:
Jajca penasto umešamo in jim dodamo margarino, sladkor in vanilijev sladkor. V drugi skledi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek in cimet. V receptu piše, da se suhe sestavine postopoma dodajajo v skledo z mokrimi, vendar sem jaz naredila obratno in mokre dodala suhim ter vse skupaj zmešala, da je postalo testo gladko. V originalnem receptu se testu najprej doda 30 dag mandeljnov, vendar se jaz le-te kar preskočila. Dodala sem nasekljano čokolado in sveže višnje, ki sem jim prej iztisnila koščice.
Mafini se pečejo okrog 25-30 minut pri 180 °C.
Ko se mafini ohladijo, jih lahko tudi oblijete s čokolado in okrasite z višnjami.

Moram reči, da je bil to najboljši recept za mafine, ki sem ga preizkusila do zdaj. Po moje je k temu veliko prispevalo tudi dejstvo, da sem namesto višenj iz kompota uporabila sveže višnje. Pa še cimet jim je dal prijeten vonj.


Za konec še slika višnjevih retašev, ki jih je danes spekla mama. Njami!


Pa dober tek!

Ni komentarjev

Thank you for all your sweet comments, I appreciate every one of them. <3